Etappe Amsterdam - Hamburg - Kopenhagen - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Johannes Vliet - WaarBenJij.nu Etappe Amsterdam - Hamburg - Kopenhagen - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Johannes Vliet - WaarBenJij.nu

Etappe Amsterdam - Hamburg - Kopenhagen

Door: Johan

Blijf op de hoogte en volg Johannes

25 Juli 2009 | Denemarken, Kopenhagen

Donderdag 23 Juli, het zou een behoorlijk lange dag worden... S'ochtends al vrij vroeg opgestaan omdat we nog wat afstand af moesten leggen. De hele woensdag thuis blijven had toch wel zijn vruchten afgeworpen. Lekker uitgerust en met verse boodschappen en schone kleren konden we de weg weer vervolgen. Om 08:00 hadden we afgesproken bij de Pomp aan de A8 in Zaandam. Tegen 07:50 kwamen wij daaraan en tot onze verbazing was iedereen er al. Dus even tanken en daarna bakje koffie gehaald, toen konden we toch nog lekker optijd vertrekken. Toen we een tiental km's aan het rijden waren kwamen vanaf de oprit nog een hele legioen Tractions de snelweg op, dus tot aan de afsluitdijk reden we met een behoorlijke groep samen, ook de Aussies, Zwitsers en de Schotten waren daarbij. Die stopten bij het monument voor een kop koffie en om wat foto's te schieten. Wij vervolgenden de weg naar Leeuwarden waar we bij Rolf thuis hartelijk onthaald werden met koffie en Friese Koek. De vrouw van Rolf 'Klasien' is er ook bij in St-Petersburg, Novogrod en Moskou, daarna vliegt ze weer naar huis. Na de koffie vertrokken vervolgden we weer de route. Helaas bij Drachten stond aangegeven dat vanaf Groningen-West de A7 afgesloten was, dat betekende een alternatieve route via Beilen, Gieten naar Veendam, daarna konden we weer vlot de route vervolgen. Bij de grensovergang van Nieuwe Schans stonden nog een hele menigte mensen ons uit te zwaaien, zij kwamen ook met Citroen Tracions en Citroen Hy-busjes, die op de parkeerplaats uitgestald stonden. De mensen rijden niet mee in de rally. Toch een leuke ervaring, helaas niet vastgelegd op de foto... Bij de eerste Autohof over de grens in Duitsland hebben we allemaal getankt, daarna even lekker broodje en soep gegeten. Het was nog een flink stuk naar Hamburg... Toen we vervolgens weer naar de auto liepen regende het behoorlijk, het zou toen nog uren hebben doorgeregend. De meeste Tractions zijn niet echt waterdicht, ruitenwisser(tjes) zijn ook maar beetje beholpen. Mocht de wissermotor kapot gaan kun je altijd nog met een knop handmatig de linkerwisser bedienen, erg apart... In Bremen hadden we even een miscommunicatie omdat de autoweg een stuk omgelegd is, we kregen dus ook het centrum van Bremen te zien, dat kost ook wel wat tijd... Vervolgens hoorden we op de radio dat er ruim 26Km file stond in de richting van Hamburg, en daar moesten we wel naartoe. Op de radio hadden ze het over een alternatieve route via kreuz Walsrode, een omweg van toch algauw zo'n 50 km. Gelukkig was dat stuk wel filevrij, dus de kilometers vlogen voorbij. Toen toch nog even bij een autohof gestopt voor een korte plaspauze. Gelijk werd overlegd hoe we de route verder zouden vervolgen, het was nog ongeveer een uur rijden naar de camping in het plaatsje Drage. We waren het snel eens, en het werd een toeristische route, die door een aantal kleine plaatsjes liep. Het reed eigenlijk wel goed, en de camping was ook makkelijk gevonden. Het meest rare was dat we ook nog eens het eerste team waren die op de camping arriveerde. Dus stiekem toch wel goed gelopen. Andere werden geplaagd door lekke banden, kapotte bougies en een auto arriveerde op de autoambulance, versnellingsbak kapot. Helaas blijkt voor deze deelnemers dat ze echt niet verder kunnen rijden met de Traction dus word er vervangend vervoer geregeld. Zij zullen de rally uitrijden met een Land Rover. De camping die aan de Elbe ligt ziet er leuk uit, we mogen zelf op een groot veld een plekje opzoeken en staan op tientallen meters van de rivier. De tenten staan al als de andere deelnemers arriveren. Tijd voor een flesje wijn, het werden er twee geloof ik... Daarna lekker eten in het restaurant. De salade en de zigeuenerschnitzel smaken prima, ook een koud biertje doet wonderen na zo'n lange dag. Een Duits stel toont veel interesse in onze reis, de dame bleek in Limburg geboren te zijn en zij volgen ons nu ook via deze link... Wij zeggen hallo!!! Met z'n allen nog een biertje gedronken aan de bar en toen het al enige tijd donker was ben ik naar de tent gegaan, Dick bleef nog even hangen bij wat bekenden. De wekker zou de volgende ochtend al om 07:00 gaan...

Vrijdag 24 Juli, de wekker was vroeg bij, en wij helaas ook. Op de camping staat aangeven hoelaat de servicebus vertrekt, en je MOET daarvoor wegrijden. Mocht je pech krijgen o.i.d. dan komt de servicewagen altijd nog langs, en hoeft hij niet om te draaien. Eigenlijk heel logisch. Helaas betekende dat weer optijd inpakken, en de tent was nog flink nat. Toen even opgefrist in het toiletgebouw en verse broodjes 'semmels' gehaald + beleg. Die hebben we tijdens het rijden maar opgegeten. Vandaag reden Ronald & Lena Knoth met ons mee, een Hollands stel dat al jaren in Frankrijk woont. De overige leden van dat team slapen allemaal in hotels. Zij rijden de enigste Traction Cabrio die met deze rally meerijd, en het is een aparte verschijning met veel stickers en schiltjes overal op de auto. Ze hebben al aan diverse rally's meegedaan o.a. in the USA en Marokko. Verhalen genoeg dus... Al vrij snel na het verlaten v/d camping kunnen wij de route vanwege wegwerkzaamheden niet vervolgen, dus even verwarring over waar we nu heen moeten. Nadat een aantal teamleden getankt hebben kunnen we weer verder. Via kleine weggetjes komen we op een grote doorgaande weg terecht richting Kiel, staat niet in het routeboek maar toch maar uitgereden. Bleek nog een toeristische route te zijn ook. Uiteindelijk weer via de autobahn naar Puttgarden gereden waar we vervolgens het veerpont naar Rudbyhaven namen. Gelukkig hoefden we niet zo lang te wachten. We stonden bijna achterop, dus toen we eenmaal boven op het dek stonden, waren we de haven allang uitgevaren. Even een hapje gegeten aanboord, en wat foto's geschoten uiteraard. Het weer was lekker, 25gr. dus toen we aan de overkant waren (in Denemarken) ging ook gelijk het dak v/d cabrio eraf. Natuurlijk werden er onderweg nog de nodige foto's gemaakt. Onderweg nog even een stop gemaakt om te picknicken, konden we gelijk nog even de buitentent laten drogen... Tijdens de laatste 90 minuten naar Roskilde begon het nog even flink te plenzen, dus het dak kon weer dicht... Toen we op de camping aankwamen was het alweer stralend weer. Tentje stond snel en de Aussies kwamen ook lekker optijd. Ze hadden alvast lekker koud bier meegenomen, en dat werd gelijk uitgedeeld. Daarna toch maar snel de kortebroek aangedaan, het was echt vies benauwd. S'avonds kregen we nog een paar buien op ons dak. We waren nog redelijk optijd naar het restaurant toegelopen, maar er bleek al geen plaats meer te zijn, hadden we toch moeten reserveren. Daarna zelf nog maar even een pannetje rijst met gehaktballetjes klaar gemaakt. Morgen gaan we naar Kopenhagen.

Zaterdag 25 Juli, vanmorgen vroeg wakker gemaakt door een hele horde kraaien die over de camping vloog. Die waren heel erg luidruchtig. Onze achterburen uit Australie staan ongeveer 3 meter achter onze tent, dus het gesnurk konden we goed horen vannacht. Ook waren ze er al vroeg bij vanmorgen, al voor 07:00. Dus wij zijn eigenlijk ook al lekker optijd opgestaan. Even verse broodjes gehaald, en uiteraard lekker gedouched. Vandaag gaan Dick en ik samen naar Kopenhagen, en dit verhaal plaats ik ook in een Internetcafe in Kopenhagen, we zij er net aangekomen... Vandaag dus lekker sightseeing! Benieuwd wat we allemaal nog gaan bekijken, de zeemeermin bewaren we voor het laatst.

Blijf onze reis live volgen via deze link: http://atlantis.reperion.com/team6

En vergeet uiteraard niks achter te laten in ons gastenboek...

Tot de volgende keer vanuit Zweden

Dick en Johan

• 25 Juli 2009 - 14:00

Mariska:

Weer een leuk reisverslag hoor, TOP!!
    Mooie foto's, erg leuk om te volgen.Veel plezier in Kopenhagen.
    Groetjes, Mariska (schone zus) en de rest van de Fam.

• 26 Juli 2009 - 07:32

Marijke :

ik wist niet dat jij zo goed verslag kon schrijven, ga zo door mijn zoon en gij zult spinazie eten ,en nou het onbekenden in ,tot ziens

• 27 Juli 2009 - 07:42

Brenda:

Heren!! Leuk om te lezen en te zien... heb ook een stukje op dorpers.nl gezet met daarbij een link naar deze site... kan iedereen jullie volgen ;)!!! Heel veel plezier nog enneh... nu maar hopen dat Goderofsky net zo gezellig is zonder jullie ;).

Groetjes Brenda