Wenen - Passau - Nurnberg - Reisverslag uit Passau, Duitsland van Johannes Vliet - WaarBenJij.nu Wenen - Passau - Nurnberg - Reisverslag uit Passau, Duitsland van Johannes Vliet - WaarBenJij.nu

Wenen - Passau - Nurnberg

Door: Johan

Blijf op de hoogte en volg Johannes

26 Augustus 2009 | Duitsland, Passau

Maandag 24 Augustus, het was vandaag weer tijd om door te reizen richting Duitsland. Voor een van de Australiers begon de dag wel erg slecht want zijn tas met camera, paspoort en creditkaarten werd s'nachts ontvreemd. Nadat we de tent en de meeste spullen opgeruimd hadden hebben we nog even met z'n allen ontbeten. Allard en Sylvia zouden later die dag weer terugvliegen naar Nederland en wij moesten nu eenmaal weer verder met onze tour. Het werd nog even gezellig napraten en ik heb nog even snel foto's gekopieerd van Sylvia. Ik had 2 dagen geen camera bij me in de stad. We hadden met z'n allen nog even de route doorgenomen en die zou vandaag amper over de snelweg gaan. Dus bij vertrek van de camping reden we (eindelijk) via de romantikstrasse richting het plaatsje Melk. Deze route loopt deels langs de Donau en dat is natuurlijk heel erg mooi rijden. De doorgaande weg loopt ook door hele mooie kleine plaatsjes van hooguit 100 huisjes. Vandaag was ook Jakob er weer bij, ik reed weer met Geert mee. Na een anderhalf uur rijden kwamen we aan bij Stift Melk en dat is een heel mooi klooster wat Ans graag nog even wou bezichtigen. Na de korte stop bij het klooster ging de route weer verder langs de Donau. De weg langs de Donau is op de meeste plaatsen echt heel erg mooi. Een goed uur later kwamen we aan in het dorpje Grein waar we gelijk even lekker geluncht hebben. Na de lunch zijn we toch weer uitgeweken richting de Autobahn. We hadden nog wat afstand te overbruggen en dat moest nog enigszins vlot gebeuren. Tegen een uur of vier kwamen we aan op de camping en dat was er eentje langs de donau. We kregen een plaatsje helemaal bovenop de bult en dat was pal naast een weiland met een paar dikke stieren. Gelukkig waren ze wel lief want ze aten het gras zo uit je hand. S'avond werd er weer wat bij elkaar gescharreld voor het eten. Rijst met kip-kerrie, gehaktballetjes en een verse salade. Tijdens het eten was het wel volop wespen van je af meppen. Later die avond heb ik met Max, Ans en Gies nog even een potje geklaverjast. Wel op zijn Amsterdams en dat is niet zo eenvoudig. Na het klaverjassen maar weer lekker optijd gaan slapen.

Dinsdag 25 Augustus, vandaag liep de route van Passau naar Nurnberg. De etappe was maar een kleine 200 kilometer lang en we hadden s'ochtends gelijk al besloten dat we weer toeristisch zouden rijden, dat betekend dus veel binnendoor. Dick had s'ochtends al vers brood gehaald bij het campingwinkeltje. De hele camping was bedekt met ochtenddauw. De tour liep erg voorspoedig en even na tweeën waren we alweer op de camping. Dit is er weer zo eentje waar ze s'middag siesta houden dus het werd wachten op een bankje voor een gesloten slagboom. Op de camping was er een hels kabaal doordat ze nog wat bomen aan het snoeien waren. Ook nog gevaar voor vallende takken hier en daar. De toegangsweg naar de camping werd helemaal verspert door ruim 20 tractions. Natuurlijk zijn er dan nog figuren bij met een camper die denken dat ze de hele rij voorbij mogen, en dat werd dus ruim 100 meter achteruit rijden met opstakels. Nadat we een plekje hadden gevonden besloot Dick om nog even te gaan zwemmen met Jakob. Ze kwamen uit bij een zwembad uit de jaren 50 met een groot douchehok waar iedereen zich moest omkleden. Dus ene keer de heren allemaal naar binnen en een paar minuten later dan weer de dames. Ze bleven nog een aardige tijd weg. Zelf bleven we lekker bij de tent zitten en Frits en Rolf gingen de stad in. Er was nog genoeg bij te praten, ook onze rust werd goed gebruikt. Later hebben we weer op de camping weer een lekker diner gekookt. Eigenlijk was het een vrij rustig dagje en die werd later afgesloten met een wijntje erbij. Op de route de volgende dag naar Karlsruhe komen we langs een groot techniekmuseum met vliegtuigen, locomotieven, auto's en nog veel meer. Uiteindelijk besloten we om toch redelijk optijd te vertrekken en het museum maar eens een bezoekje te brengen. Het werd toch weer op tijd naar bed, mede omdat het s'avonds ook zachtjes begon te regenen.

• 30 Augustus 2009 - 10:56

Rolf:

Hoi Johan,
    wij zijn gisteren vlot naar Utrecht gereden en daar heeft Klasien mij opgehaald voor de laatste etappe naar Leeuwarden. Het was een fantastische reis. Ook Klasien heeft van haar etappe geweldig genoten.Via jou wil ik iedereen van Team 6 hartstikke bedanken voor de geweldige sfeer, gezelligheid en goede zorgen. Johan, Dick, Ans,Max,Annousjka,Geert, Mattijn, Timo,Ronald, Hélene en ook Frits en Michiel: enorm bedankt (Tiige tank, zoals ze in Friesland zeggen). Klasien en Rolf