Sankt Peterburg
Door: Johan
Blijf op de hoogte en volg Johannes
07 Augustus 2009 | Rusland, Moskou
Vrijdag 7 Augustus, vandaag staan we om 08:00 op. S´nachts heb ik zeker 10 muggen plat gemept, maar toch werden we nog gestoken. S´ochtends hebben we er nog een paar teruggepakt, die zullen niemand meer prikken! Nu overal rode plekjes de muren, plafond en meubilair, hopelijk krijgen we er geen problemen mee... Het ontbijt staat alweer geserveerd en we laten het ons goed smaken. Vandaag is de bus op tijd en hebben we dezelfde Hollands sprekende gids als gisteren. Ze doet het erg goed. Terwijl we de stad uitrijden komen we nog diverse mooie gebouwen en kerken tegen, en wordt er de nodige informatie verstrekt. Na een drie kwartier rijden komen we aan bij het Peterhof, dit is een paleis met indrukwekkende tuinen. Terwijl wij naar het paleis toelopen begint een bandje het Wilhelmus te spelen, later gevolgd door ´tulpen uit Amsterdam´. Wij zijn zeer verrast maar het is een leuke entree! We waren er rond 10:30 en het was er al heel erg druk. Om 11:00 worden de fonteinen aangezet en iedereen wil blijkbaar vooraan staan. Wij beginnen met een bezoek aan het paleis zelf maar moesten toch nog ruim een half uur wachten voor we naar binnen konden. Eenmaal binnen moesten we eerst hoezen om de schoenen doen voordat we de vloeren mochten betreden. De meeste vloeren zijn van hout, en soms ook marmer. Helaas mochten we nergens foto´s van maken binnenin het paleis, en ook overal stonden dames die daar goed op letten. Als je maar even te dicht langs de muur of iets over het touw leunde kreeg je al een standje... Na een goed anderhalf uur staan we weer buiten. S´middags hadden we nog anderhalf uur om de tuinen en fonteinen te verkennen. Ook zijn we helemaal naar de zee gelopen want het Peterhof grenst aan de Finse golf. Toch wel heel mooi die tuinen, eigenlijk vond ik het nog leuker dan binnenin het paleis. Even na half twee vertrokken we weer met de bus richting het hotel. S´middags ging Dick nog even sleutelen aan een van de twee Zwitserse auto´s. Hans Berchtold, eigenaar van beide auto´s was eerder deze week gevallen bij een benzinepomp, hij moet een deze dagen nog geopereerd worden aan zijn schouder en is eigenlijk uitgereden, erg jammer.. Als het goed is zien we hem weer terug in Karlsruhe waar hij zijn auto weer ophaald en naar huis rijd, tot die tijd neemt een van de Aussies de auto mee voor de rest v/d tour. S'avonds wilden Mattijn en Timo nog even bowlen dus het werd redelijk optijd eten in het restaurant van het hotel. Gelukkig duurde het wachten ook niet al te lang. Toen we naar de derde verdieping gingen van het hotel zagen wel al dat het behoorlijk druk was op de bowlingbaan maar gelukkig was er een baan vrij voor ons. Oma Ans heeft ons allemaal ingemaakt na een uurtje bowlen, Noes en ik werden beide tweede met hetzelfde aantal punten. Helaas geen nieuw baanrecord gevestigd... De baan heeft er wel een aantal verse butsen bij, want in het begin waren we nog niet zo handig... Morgen gaan we redelijk op tijd uit bed, de etappe is niet zo lang maar we willen allemaal graag de Stad Novgorod zien, het schijnt erg mooi te zijn...
Tot de volgende keer, groetjes Dick en Johan
07 Augustus 2009 - 15:32
Irene Ooms:
Hoi Johan,
Leuk verhaal, jullie zien heel veel moois zo.Wij gaan wel een keer bij de hermitrage in Amsterdam kijken, lijkt me iets meer te behappen.
Jammer voor jou dat je zo lekker bloed hebt, de muggen weten precies wie ze pakken!!!!
Men zegt dat je in het land zelf meestal de best helpende muggenolie kunt kopen. Succes!!
Geniet lekker, het lijkt me hardstikke gezellig bij jullie!
gr. Oom Coe en tante Irene -
07 Augustus 2009 - 16:56
Marijke En Wim:
hallo johan wij zijn blij dat jij cultureel zo hoog ontwikkeld ben over jou onderwerpen kerken en gebouwen. nog iets ; als je een paar muggen meer dood gemept had hadden ze je ook rustig laten slapen. wie van zoveel moois geniet moet pijn lijden.