Kiev
Door: Johan
Blijf op de hoogte en volg Johannes
15 Augustus 2009 | Oekraïne, Kiev
Zaterdag 15 Augustus, vandaag ook weer een overvol programma met maarliefst drie excursies. S'ochtends ontbijten we nog een keer met z'n allen samen omdat Annoesjka, Mattijn en Timo weer naar school moeten maandag... Na het ontbijt moesten we dan helaas toch afscheid nemen want wij werden om half 10 opgehaald voor de stadsrondrit. De gids voor deze rondrit sprak goed Engels maar alles ging wel een beetje te snel, de buschauffeur had er flink de vaart in... Onze eerste stop is bij het monument van de drie broers die Kiev gesticht hebben. Later stoppen we ook nog bij de Sofiakathedraal. Deze vond ik toch wel de mooiste van alle kathedralen die we de laatste paar weken gezien hebben. Bijna 1000 jaar oud en hij is half gerestaureerd in het jaar 1900. Echt heel mooi van binnen maar natuurlijk mochten we daar weer geen foto's maken. De volgende stop is in een heel toeristisch straatje wat in eerste instantie helemaal vol hangt met schilderijen en er zaten genoeg mooie tussen. Ook genoeg souveniers te bekennen dus nu toch maar iets gehaald voor op de kast... Daarna zat de tour er alweer bijna op, en via een paar kleine straatjes en een mooi plein reden we het oude centrum weer uit. Eigenlijk was er nog veel meer te bezichtigen maar helaas was daar geen tijd voor. Daarna via de metrobrug en langs diverse strandjes kwamen we weer bij het hotel terecht. Wij besluiten uiteindelijk samen om het bezoek aan het hollenklooster s'middags te schrappen. We zijn al in zoveel kerken en kathedralen geweest de laatste paar weken.. In plaats daarvan gaan we op bezoek bij de Antanov fabriek in Kiev. We gingen met de traction en Geert ging ook met ons mee. We moesten naar de westkant van Kiev en die route gaat dwars door het centrum. Bij de fabriek zelf is eigenlijk niks te zien aangezien alles zwaar bewaakt is en er een hoge muur omheen staat. We besluiten daarna om in plaats daarvan naar een klein vliegveldje te gaan wat net buiten de stad ligt. Dick is dringend opzoek naar nieuwe banden voor een Antanov An2, en die zijn steeds moeilijker te vinden. Op de borden onderweg staat alles in het Oekrains dus aan ons Russisch-Nederlands woordenboek hadden we niet zoveel meer. Uiteindelijk komen we via handen en voeten de weg vragend bij het vliegveldje terecht, en al snel lopen we tegen iemand van de beveiliging aan die wel even met ons wil meelopen naar de toestellen. Er staan 3 nog vliegende Antanov An2 toestellen, de vierde is een sloper voor onderdelen. Na een kleine 20 minuten komt er nog een tweede persoon bij, hij wou het vliegtuig wel even vliegklaar maken voor ons. Dat doen we dus maar niet, Dick heeft namelijk nog geen brevet. Wel krijgen we uiteindelijk een nummer van een contactpersoon, iemand die uitsluitend handelt in onderdelen en banden van dit type vliegtuig. Missie was dus geslaagd. Daarna weer vlot naar het hotel gereden omdat we s'avonds een Oekrains diner op het programma hadden staan. In de stad reden we nog twee keer verkeerd. Het oude centrum is elk weekend niet toegangbaar voor auto's, dus moet je zelf maar even een omleiding zien te vinden. Het hotel werd daarna weer redelijk makkelijk gevonden. Na even snel omgekleed te hebben liepen we naar de overkant van de straat. Het restaurantje zag er erg gezellig uit en we kregen gelijk een warm onthaal. Tijdens het eten kregen we ook nog wat live muziek van 2 mannen en 2 vrouwen met accordeon en viool. Klonk toch wel leuk en het etentje was super. Vele malen beter dan het Russisch diner wat eigenlijk een fiasco was... Na het eten was ik gelijk aan het verslag begonnen maar ik kon het nog niet afmaken..
Natuurlijk ging het tijdens het plaatsen vanmorgen weer helemaal mis, als je een te lang verhaal tikt wordt je weer uitgelogd, en dan is al je werk voor niks... Dit is al twee keer eerder voorgekomen, en hier ga ik nog wel een klacht over schrijven want dit is kostbare tijd!
Ik loop nu iets achter maar zal proberen de site zo goed mogelijk bij te houden. We hebben hierna nog 1 nacht in de Oekaine en dinsdag zijn we alweer in Hongarije. Daar gaan we weer camperen.
Iedereen de groeten, Dick en Johan
15 Augustus 2009 - 19:20
Annoesjka:
Lieve allemaal,
We zijn weer thuis! Warm welkom: na een half uur zoeken naar de auto, kreeg ik de slutels van de Clio in mijn handen gedrukt en weg was Jen.... Sylvia had het huis versiert met ballonnen en bloemen, dus toch prettig thuis te zijn. Goede vlucht gehad. Echt gezellig met Marianne gekletst en geen ruzie gemaakt, goed he! We hopen dat jullie nu wel een fijne avond hebben gehad met veel lekker eten (rustig tempo?) en veel folklore. Goede reis morgen. Niet al te vroeg op (wij slapen eens lekker uit). Vertel Geert maar niet dat zijn gras tot kniehoogte staat.....Dikke kus van ons drietjes. -
15 Augustus 2009 - 19:59
Annoesjka:
Hoi ben ik weer. Ik lees net mijn eiegn reactie, maar ben door de vermoeidheid vergeten een regel te typen. Het lijkt nu net of ik ruzie met Marianne had. Dat was absoluut niet zo. Wat ik wilde schrijven was: Mattijn en Timo waren erg lief en hadden geen ruzie gemaakt (tijdens het reizen). Zo.
Dat wilde ik nog even rechtzetten. Weltrusten. -
16 Augustus 2009 - 09:21
Marianne Schram:
Leuk hoor, om jullie verhalen zo te lezen en de foto's zijn top. Ik heb een prima reis gehad zonder oponthoud. Doe iedereen de groeten en een kus voor Ton. Groetjes Marianne. -
16 Augustus 2009 - 19:15
Marijke En Wim:
johan en team 6 hebben jullie nog wat gezien van de gevolgen van de atoomramp in tjernobil Do widzenia -
17 Augustus 2009 - 17:42
Mariska:
Weer leuk verslag en mooie foto's! Nog even vol houden jongens!
Ik ben benieuwd of straks de Hongaarse Goulach net zo lekker is als thuis!
Leuk Dick, dat je daar je tweede liefde hebt gezien ( antanov ).
xxx schone zus.